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Mr Jim McCabe,

Chairman,

National Off Licence Association,
Nutgrove Office Park (Block D, Unit 6),
Rathfarnham,

Dublin 14

Dear Jim,

I refer to your letter of 30 June concerning implementation of section 4 of the Intoxicating
Liquor Bill 2008 which will prohibit off-sales of alcohol after 10.00 p.m.

The position is that the 10.00 p.m. limit for off-sales was recommended by the Government
Alcohol Advisory Group in the Report which it submitted on 31 March last. While the
Advisory Group also recommended structural separation in mixed trading premises on the
lines provided for in section 8 of the Bill, it did not establish any link between these two
recommendations. For this reason, the Bill does not make any such link.

Moreover, the proposed 10.00 p.m. time limit in section 4 is intended to apply to all licensed
premises irrespective of whether or not it is an on-licence or off-licence attached to the
premises.

Yours sincerely,
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(Seamus Carroll)
Civil Law Reform Division
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